עבודת צוות / תקשורת בין צוותית

כללי

מהות עבודת השיקום הינה עבודת הצוות !!!. הצוות כולל אנשי מקצוע מתחומים שונים הפועלים יחד לשפר את מצבו של המטופל, מטרה משמעותית שמשפיעה באופן ישיר ומיידי על חייו של המטופל, משפחתו והקהילה.
מכלול רחב של נושאים יכולים להשפיע על עבודת הצוות לרבות תהליכים לגיבוש הצוות, שיפור הפעילות בתוך הצוות ובין צוותים, הכשרות במגוון תחומים, פיתוח מיומנויות ניהול ועוד. הערך המוסף של תהליכים מסוג זה יכולים לתרום גם לפיתוח החוסן של אנשי הצוות ומתן אפשרות למצות את הפוטנציאל שכל אחד מהם מביא.ה.
אחד הדברים שמבדלים עדי נגב-נחלת ערן הינם 600 העובדים המעולים, ידענים ומחויבים, המכירים את השטח ומהווים את קו החזית בעולמות השיקום והמוגבלויות באזור הדרום. שיפור עבודת הצוות תוביל לאימפקט משמעותי על עולם השיקום והמוגבלויות.

בדיוק בשביל יצרנו את הכלי שיאפשר לכם לגבש ולהוציא לפועל פרויקטים שיעזרו לכולנו לעבוד טוב יותר … יחד וכמובן לזכות בפרסים !!!

עובדי עדי נגב בואו להיות שותפים בתהליך שיהפוך את עבודת הצוות שלנו לטובה הרבה יותר !!!

איך גורמים לזה לקרות ?

החל מחודש נוב' 2023 תתקיים פעילות שתאפשר לכם להתמודד אתגר עבודת הצוות. בסופו של יום כל מה שנדרש לעשות הוא רק להציג כיוון פעולה בקישור הבא. העלאת הרעיון יכולה להתבצע באחת משתי דרכים :

  1. השתלבות באחת מסדנאות החדשנות שיתקיימו בעדי נגב בהם ישתלבו קלינאים מתחומים שונים שיגבשו רעיונות משותפים
  2. הצגת רעיון באופן וולנטרי.

בשלב הבא יבחרו בשיתוף בין העובדים להנהלת המוסד מספר פרויקטים על פי עקרונות שיפוט מוגדרים. העקרונות מוצגים בהמשך מסמך זה. הפרויקטים הנבחרים יזכו לסיוע כך שיהפכו לפיילוטים בעדי נגב. על בסיס התובנות שיועלו מקידומם הם יוטמעו במחלקות רלוונטיות.

אילו הצעות ניתן להגיש ?

ההצעות יכולות לעסוק באחד (או יותר) מהנושאים הבאים

הדרכה

יצירה ושיפור של תהליכי הדרכה של עובדים, צוותים, מטופלים. 

פיתוח

פיתוח יכולות וידע שיאפשרו פעילות טובה יותר של גורמי הטיפול בינם לבין עצמם או בינם לבין המטופלים או בני משפחותיהם.

העברת ידע ותקשורת

בלב שיתוף הפעולה בין הצוות ויעילות הצוות טמונה תקשורת מוצלחת. כיצד ניתן לשפר את תהליכי העברת המידע בארגון ובדגש על מחלקות והסקטורים השונים לשיפור/ייעול העבודה.

שותפות

שותפות עוסקת בקשר בין המחלקות והדיציפלינות השונות לרבות ראיה הוליסטית של הטיפול, רצף טיפולי, שיתופי פעולה בין המחלקות בתהליכים ופעילויות שונות ועוד.

ההצעות יכולות לעסוק באחד (או יותר) מהנושאים הבאים

  • הדרכה – יצירה ושיפור של תהליכי הדרכה של עובדים, צוותים, מטופלים.
  • פיתוח – פיתוח יכולות וידע שיאפשרו פעילות טובה יותר של גורמי הטיפול בינם לבין עצמם או בינם לבין המטופלים או בני משפחותיהם.
  • העברת ידע ותקשורת – בלב שיתוף הפעולה בין הצוות ויעילות הצוות טמונה תקשורת מוצלחת. כיצד ניתן לשפר את תהליכי העברת המידע בארגון ובדגש על מחלקות והסקטורים השונים לשיפור/ייעול העבודה.
  • שותפות – שותפות עוסקת בקשר בין המחלקות והדיציפלינות השונות לרבות ראיה הוליסטית של הטיפול, רצף טיפולי, שיתופי פעולה בין המחלקות בתהליכים ופעילויות שונות ועוד.

להלן מספר כיווני פעולה שבהם ניתן לבחור:

תוכניות הכשרה

פרויקטים

תהליכים/נהלים (ושינוי תהליכים)

אירועים

אימוץ טכנולוגיות

או כל דבר אחר...

איזה כיף !!!

יש לך כיוון פעולה שיתרום לעבודת הצוות ו/או לתקשורת הבין צוותית בעדי נגב.

כל מה שנשאר זה רק לענות על השאלות הבאות.

"*" אינדוקטור שדות חובה

פרטי מגיש ההצעה
אם הגשה זו מתבצעת על ידי צוות נא למלא ביחס לכל שותפ.ה להגשה שם מלא ושיוך מחלקתי
פרטי ההצעה
תאר בקצרה את האתגר/הזדמנות שמוביל לפגיעה בעבודת הצוות. בתיאור יש להסביר מה הסיבה לאתגר/הזדמנות, האם יש מקרים בהם ההשפעה גדולה יותר וכיו"ב. יש להגביל את התשובה ל-60 עד 100 מילים.
יש לתאר בקצרה כיצד משפיע המצב על הצוות – בזבוז זמן, יכולת קבלת החלטות, חוסר שביעות רצון, רמת כשירות/ידע נמוכה, סיכום או פגיעה במטופל ועוד. יש להגביל את התשובה ל-60 עד 100 מילים.
נא לתאר בהרחבה את כיוון הפעולה המוצע בדגש על מהות הרעיון, כיצד נכון יהיה לקדמו בעדי נגב, התאמות (אם נדרשות) לפניה לקבוצות שונות בכפר, גורמים שנכון יהיה שיקדמו את המענה וכל נושא אחר שיכול להסביר את המענה. יש להגביל את התגובה לעד 200 מילים.